HTML5 logo and wordmarkLocalGames ontwikkelt applicaties op basis van HTML5 standaarden. Waarom is er niet gekozen voor ‘native apps’, of Adobe Flash? Dat willen we graag toelichten.

Web-applicaties hebben een aantal voordelen boven installeerbare apps. Zo zijn ze laagdrempeliger in gebruik: je hoeft alleen naar de juiste website te navigeren om ze te gebruiken. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen HTML5 applicaties worden gebruikt op PC’s (Apple, Windows, Linux) en mobiele toestellen (smartphones, tablets), zonder dat er aanvullende propriëtaire software (zoals Adobe Flash) vereist is.

HTML5 applicaties zijn door het gebruik van open standaarden “platform onafhankelijk”. Dat vinden we bij LocalGames heel belangrijk. De keuze van de gebruiker voor Windows, Apple, Linux of Android** is een persoonlijke, daar willen we ons zo weinig mogelijk mee bemoeien. We doen er ons uiterste best voor dat onze software op al deze platformen probleemloos draait.

Vandaag trof ons weer een pijnlijk voorbeeld van de problemen die platform-afhankelijke software met zich meebrengt:

[…] Zo maken veertien van de vijfentwintig ziekenhuizen in een gedeelte van het ziekenhuis nog gebruik van besturingssysteem Windows XP. […] Dat maakt een ziekenhuis kwetsbaar voor hackers, omdat er voor Windows XP geen beveiligingsupdates meer beschikbaar zijn […].

[…]
De oorzaak van het probleem ligt bij verouderde medische apparatuur, zoals MRI-scanners, die alleen maar draaien op Windows XP.

(bron: NOS)

Met HTML5 web-applicaties kunt u naar hartelust van systeem wisselen. Omdat er voor het gebruik geen installatie nodig is loopt de gebruiker ook geen onnodig risico abusievelijk kwaadwillende software binnen te halen. Dat vinden wij wel zo prettig.

 

** uiteraard is Android gebaseerd op Linux, maar het verdient een speciale vermelding in deze opsomming