Op dinsdag 30 januari publiceerde De Gelderlander een uitgebreid interview met LocalGames oprichter Joep over de eerste SchoolVerkenner. Het stuk bracht treffend naar voren hoe lastig het is voor scholieren om een goede keuze te maken voor een middelbare school: je wil een school die inhoudelijk goed bij je aansluit, maar je wil er ook een goed gevoel bij hebben.

[…] Terwijl de scholen alles uit de kast halen voor jou, probeer je rustig na te denken. En dan word je ook nog achtervolg door je ouders, die na elk bezocht lokaal hoopvol vragen: “En? L:ijkt het je wat?”

Was de brugpieper in spe een vlieg, dan kon hij of zij ongemerkt en doodgemoedereerd rondneuzen op de scholen die leuk lijken.

De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen komt nu aan die behoefte tegemoet met een adventure game, een computerspel waarmee een kind virtueel door het gebouw kan dwalen. […]

Een ingekorte versie van het artikel is terug te lezen op de website van De Gelderlander.